Күн сәулесі, тіпті бұлтты болса да, абай болу керек. Дәрігер таңертең 7:00-ден 10:00-ге дейін немесе түскі астан кейін 17:00-ден 19:00-ге дейін күн ванналарын қабылдауға кеңес береді.

"Күн батуды ұнататындар жағымсыз салдардың алдын алу үшін біртіндеп күн сәулесін бастауы керек: алғашқы күндері 5-10 минуттан бастаңыз, күн сайын күн сәулесінің уақытын 10-15 минутқа көбейтіп, күнге күйу уақытын бір сағатқа жеткізіңіз", - дейді дәрігер.

Күнге күйуге дайындық кезінде белгілі бір нюанстар бар. Ультракүлгін сәулеге дайындау үшін теріні алдын-ала тазарту қажет. Оның үстіне күйген түс терге тегіс жатады. Дәрігерлер тамақтан кейін 30-40 минуттан кейін күн сәулесін алуға кеңес береді, бірақ аш қарынға бұл зиянды!

Жұлдыз Тюрембаева құрамында бета-каротин мөлшері жоғары топ өнімдерге кеңес берді, бұл меланин өндіруді ұлғайтуға, яғни күнге күйуді жақсартуға мүмкіндік береді:

- асқабақ, сәбіз, тәтті картоп, шпинат, салат, романо салаты, кейл салаты, қызанақ, қызыл бұрыш, брокколи, грейпфрут, қара өрік, шабдалы, қауын, өрік, құрма, қарлыған, көкжидек, қарақат.

Жағажайда теріні қорғау үшін SPF деңгейі жоғары күн қорғанысын қолданған дұрыс – кем дегенде 30, дейді дәрігер.